Entrades
0

L’amenaça del TTIP

Les negociacions per la creació de un tractat de lliure mercat entre els Estats Units i la Unió Europea fa mesos que es troben en el centre del debat polític i econòmic. Aquest possible tractat conegut com TTIP neix de les negociacions bilaterals entre la Comissió Europea i els govern dels Estats Units que s’han dut en un extrem secretisme.

El rol de les intitucions europees en aquest cas és força limitat com comentava l’assessor d’ERC al Parlament Europeu, Sílvio Falcón, aquest matí a la xerrada L’Amenaça del TTIP. “En cas d’arribar a un acord el Parlament Europeu només el podria ratificar, votants sí o no, de manera que no es podrà esmenar aquell acord” exposava Falcón.Destaca especialment el secretisme que ha envoltat aquest acord en la seva elaboració, ja que ni els propis eurdiputats tenien accès a la totalitat de les negociacions sinò a informes d’aquestes.

L’aprovació del TTIP suposaria una reducció de la sobirania dels Estats en màteria econòmica d No tan sols retalla sobirania econòmica, sinó també energètica. Amparant-se en una suposada reducció d’arancels entre les dues potències la TTIP, a la pràctica, aconseguira un desregularització i liberalització dels mercats europeus.

El sector agrari, especialment el petit productor, patiria les noves mesures que implantaria el TTIP amb l’extensió del monopoli alimentari de les grans multinacionals. Carles Seijo, coordinador del Centre de Sostenibilitat Territorial, apuntava: “Deixarem de ser ciutadans per ser peons que treballen i consumeixen els seus productes”.

Durant la xerrada s’ha presentat la iniciativa ciutadana contra el TTIP la qual podeu signar seguint aquest enllaç: https://stop-ttip.org/firmar/

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview