Entrades
0

1996-2015: 20 anys de l’Acampada Jove

Aquest matí, s’ha celebrat a la plaça Major de Montblanc una xerrada per commemorar els 20 anys de l’Acampada Jove. En l’acte, els cinc directors que ha tingut el festival han explicat diverses anècdotes però també han posat en relleu la complexitat de fer un festival d’aquestes característiques i la importància del més de mig miler de voluntaris que el fan possible.

Els cinc directors s’han posat, cadascú al seu temps, al capdavant de tot l’exercit de voluntaris que durant totes aquestes edicions han fet possible l’Acampada. El somni de l’Acampada Jove neix la primavera de l’any 1996 per crear un espai de formació, lluita i festa en un moment en el que l’independentisme era molt minoritari. “Volíem sortir del que fèiem normalment, amb les escoles de formació només per militants, i això traslladar-ho a tot el jovent i fer aquesta combinació de lluita i festa trencant l’estereotip aquest de partit polític com una eina tancada i només pels militants” declarava Camil Ros, primer portaveu de les JERC en organitzar una Acampada Jove.

Arbúcies, Sant Celoni i Montblanc han estat els tres pobles que han acollit l’Acampada Jove durant les seves 20 edicions. Amb la celebració del desè aniversari de l’Acampada, el festival es traslladà a Sant Celoni. Va ser després de 4 anys a Sant Celoni i després de la coneguda com “Acampada Xopa” que aquesta es va traslladar definitivament a Montblanc. Actualment, el festival celebra set edicions a Montblanc, apropant-se al rècord de nou edicions que encara ostenta Arbúcies com comentava Gerard Coca, exportaveu de les JERC.

Tots els portaveus que han participat en la xerrada han remarcat el fet que l’Acampada només ha sigut i és possible gràcies a tots els voluntaris que any rere any es deixen la pell en aquest projecte. Amb un treball incansable, lluita i festa després de 20 edicions l’Acampada Jove ha conseguit superar la crisi, la pujada del IVA cultural i el “boom” de festivals que es va viure fa uns anys i consolidar-se com el festival de música dels joves independentistes dels Països Catalans.

 

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview