Entrades
0

“Les lleis LGTBI són lleis per a tothom”

Aquesta tarda han començat les xerrades de la vint-i-dosena edició de l’Acampada Jove debatent sobre la situació del col·lectiu LGTBI a l’Àfrica i als Països Catalans.

Per fer-ho hem comptat amb Marc Serena, autor del llibre Això no és Àfrica on explica la seva investigació periodística en més de 25 països de tot el continent i amb Carme Porta, activista LGTBI.

Els ponents han exposat les seves reflexions i han destacat que mentre a una banda del món el col·lectiu LGTBI està conquerint més drets, a l’altra s’està criminalitzant. La situació a l’Àfrica és especialment delicada, en què hi ha lleis que provenen de l’època colonial. Serena ha afirmat que a nivell mundial s’està millorant molt a poc a poc, però no a l’Àfrica: “a Nigèria, el país més poblat del continent i la seva principal potència la xerrada d’avui seria considerada delicte”.

Serena ha recordat que només 25 països, dels 200 que hi ha a tot el món, tenen legalitzat el reconeixement del matrimoni entre persones del mateix sexe i que encara en 73 països es persegueix directament l’homosexualitat amb penes de mort o de presó, sense comptar tots països en què la societat la rebutja.

L’activista LGTBI Carme Porta ha recordat que enguany fa 40 anys de la primera manifestació a favor dels drets LGTBI a tot l’Estat i ha posat èmfasi en l’evolució que hem fet en la defensa dels drets i la igualtat convertint-nos en un país pioner internacionalment amb la llei contra la LGTBIfòbia que imposa sancions als insults i menyspreus a les persones LGTBI. Porta també ha detallat els passos legals que poc a poc s’han anat aconseguint al nostre país, ja que s’arrossegaven importants discriminacions de l’època franquista.

En la comparativa mundial, l’activista ha explicat que “és important que la nostra actuació vagi més enllà de les nostres fronteres” ja que “estem parlant del dret a la diversitat, de ser com vulguem ser” afirmant per tant que les lleis pel col·lectiu LGTBI són lleis per la millora de tota la societat.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview