Entrades
0

Exercim els nostres drets laborals

Actualment el jovent dels Països Catalans viu en una situació de gran precarietat laboral. Hi ha grans dificultats per accedir a feines amb sous dignes i la meitat dels contractes són temporals, com la immensa majoria de les noves contractacions. Hi ha treballadors sota el llindar de la pobresa i molts joves directament han de marxar del país per trobar oportunitats.

L’instrument definitiu per revertir aquesta situació, causada pel model econòmic de la monarquia espanyola i les reformes laborals del PSOE i PP, és dir Sí a la República aquest 1 d’octubre però alhora també és fonamental que els treballadors tinguin eines per defensar-se davant de possibles casos de vulnerabilitat a les empreses.

És per això que avui a l’Acampada Jove s’ha organitzat un taller sobre drets laborals a càrrec del sindicalista Guillem Dorca. S’han explicat diferents situacions que afecten al jovent del nostre país, com la dels becaris, la dels treballadors sense contracte o la dels menors d’edat. També s’han exposat quins són els límits que una empresa mai ha de traspassar. A través de casos pràctics com la simulació d’una entrevista de feina, Dorca ha detallat als acampats quines són les preguntes habituals d’aquestes situacions que no compleixen les normatives que protegeixen els treballadors.

Finalment, Dorca ha animat a tot el jovent a sindicar-se per tal que de poder millorar el dia a dia dels treballadors.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview