Entrades
0

Trenquem amb el masclisme

Sembla que per viure a l’any 2017 moltes desigualtats i discriminacions hagin d’estar superades. Ens hem cregut que per tenir una igualtat legal hem aconseguit la igualtat real, però lluny d’això, el cert és que actualment hi ha un repunt d’actituds masclistes entre les persones joves.

És per aquest motiu que a l’Acampada Jove hem decidit fer del feminisme un eix principal enguany, incorporar un nou protocol contra les agressions masclistes i instal·lar diversos punts liles al llarg de l’àrea del festival. Tot i així també cal fer passos per canviar consciències i és per això que aquesta tarda s’ha organitzat un taller sobre feminisme i interculturalitat.

L’Associació Cúrcuma, responsable del taller, ha creat un ambient de confiança entre els assistents per anar desgranant actituds o tics masclistes o racistes ja que, tal i com han explicat, “tots som masclistes i racistes perquè ens hem criat en una societat així i, per tant, d’alguna manera o altra al llarg de la vida hem contribuït a aquest sistema.”

Al llarg del taller s’han anat llançant prejudicis com “la cultura musulmana és més masclista” o “sempre és l’home qui ha d’anar a lligar amb les noies.” i s’han fet preguntes més personals com “us heu sentit mai incòmodes per culpa d’un noi a noia?” o “heu fet sentir incòmode a algú?” per tal de desconstruir els prejudicis i estereotips que massa sovint regeixen el dia a dia de les nostres relacions.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview