Entrades
0

“El sexisme en el món de la música és una batalla molt subtil” Laia Hernández, mànager d’Itaca Band

El món de la cultura i en concret de les indústries musicals és un món dominat pels homes. Artistes, tècnics de so, mànagers, productors, discogràfiques… Només una minúscula part està protagonitzada per dones. És per això que a la vint-i-dosena edició de l’Acampada Jove hem volgut parlar de les dones al món de la cultura. A la xerrada hi han participat Sílvia Casola i Marta Roqueta de la plataforma On Són Les Dones i Laia Hernández, mànager d’Itaca Band.

Casola ha repassat el panorama d’opinadors als mitjans de comunicació, la tasca principal que desenvolupa On Són Les Dones. Casola ha denunciat que abans de l’aparició de l’entitat “els mitjans públics de Catalunya no complien allò que deia la llei d’arribar a una paritat tècnica, del 40-60” i ha detallat que la presència d’opinadores als mitjans en paper tan sols és del 18%. Finalment s’ha posicionat a favor de retirar les subvencions públiques a aquells mitjans que no compleixen amb la llei d’igualtat, que exigeix un mínim de 40% de presència femenina: “si som el 51% de la població hem de tenir com a mínim el 50% de participació als mitjans i a qualsevol àmbit de la societat”.

La segona component d’On Són Les Dones, Marta Roqueta, ha posat el focus en diferents casos de perspectiva de gènere aplicada al món universitari. Des d’un grups d’homes catedràtics que van acordar no anar a conferències en què només hi intervinguessin homes fins a remodelacions de plans docents perquè s’imparteixin classes de forma igualitària. Roqueta ha assenyalat que “en definitiva tot és socialització i creació de referents” i per tant és una molt bona notícia que poc a poc es vagi incrementant la presència de dones en espais com videojocs o els còmics.

Finalment la mànager d’Itaca Band, Laia Hernández, ha explicat que “el sexisme en el món de la música és una batalla molt subtil” i que “la indústria de la música no se salva de les discriminacions que provoca el sistema patriarcal”. En aquest sentit ha posat en relleu que “per guanyar-nos el respecte les dones sempre hem de demostrar el doble” i ha denunciat situacions reals com haver-la confós per una fan: “sembla que les dones al món de la música només puguem ser muses o fans enlloc de protagonistes i responsables”.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview