Entrades
0

L’Acampada Jove impulsa nous protocols contra agressions masclistes pel públic i els artistes

Enguany, l’organització distribuirà una adaptació del protocol que ja tenia l’organització per tal de ser més efectius en la lluita contra la violència masclista

L’Acampada Jove torna el 19, 20 i 21 de juliol i enguany reforça encara més la lluita contra les agressions masclistes amb un protocol que serà distribuït a tots els acampats i acampades. L’organització, així, pretén falcar l’essència de l’Acampada Jove, un festival on regla el bon ambient, el respecte, la convivència i tolerància.

Fins aquesta edició, l’Acampada comptava amb un protocol que es distribuïa entre els organitzadors i del que se’n feien tallers formatius. Aquest any, però, vol anar més enllà i també posa en marxa un protocol enfocat als acampats i acampades per conscienciar i evitar agressions masclistes i LGTBIfòbiques. L’objectiu del projecte és que totes les persones siguin coneixedores d’aquesta realitat i puguin denunciar qualsevol intent d’agressió que vegin.

“L’Acampada Jove practica un model d’oci alternatiu on els acampats i acampades s’han de sentir còmodes, l’essència de l’Acampada és el bon rotllo i la sintonia entre el públic i l’organització” ha afirmat el director de l’Acampada Jove, Pau Morales. “Vivim en una societat patriarcal on el sexisme és una de les grans problemàtiques que impedeixen el lliure gaudir i la convivència entre totes les persones i a l’Acampada ho volem combatre, falquem un espai de llibertat per a tothom” ha conclòs.

El protocol consta de diferents premisses per actuar davant d’una agressió d’aquestes característiques, tant per les víctimes com pels testimonis d’aquests fets. D’aquesta manera, els acampats i acampades col·laboraran amb l’organització en detectar discriminacions i agilitzar l’actuació davant aquestes situacions. També, al llarg de l’àrea del festival s’hi trobaran diferents Punts Violència d’atenció i suport que estaran situats a les barres de la zona de concerts i a tots els accessos del festival.

El festival vol arribar a totes les persones que formen part de l’Acampada Jove i per això, a banda de difondre el protocol entre el públic, aquest també serà adaptat per als artistes que poden col·laborar amb l’organització a l’hora de detectar situacions de discriminació i violència des de l’escenari. En el document, també se’ls insta a estar expectants davant d’aquests fets i denunciar-los.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview