Entrades
0

L’Acampada Jove 2019 reivindica les preses polítiques

  • Les preses Carme Forcadell i Dolors Bassa tindran un protagonisme especial, ja que l’organització vol reivindicar el festival político-musical com un espai de llibertat i feminisme.
  • Roger Torrent, Pere Aragonès i Diana Riba participaran a l’edició a l’edició d’enguany que porta per lema “Canviem la història” fent referència a la lluita antifeixista.

La ​24a edició de l’Acampada Jove que se celebrarà el ​18, 19 i 20 de juliol a Montblanc ​torna carregada de reivindicació i lluita. El festival retrà homenatge a les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa a través de les samarretes.

A l’Acampada també s’hi celebraran diferents actes centrats a la reivindicació dels presos polítics i exiliats per la repressió de l’Estat Espanyol. Dijous a la tarda es presentarà el llibre ​“Fins que siguem lliures” de Sergi Sol sobre Oriol Junqueras i també hi haurà una trobada per parlar de la repressió i de com combatre el feixisme amb Diana Riba​, eurodiputada i dona de Raül Romeva i Bel Pozueta​, mare d’un dels nois d’Altsasu. Divendres a la tarda també hi haurà una xerrada antifeixista amb Guillem Agulló, pare del militant antifeixista assassinat Guillem Agulló i les diputades al Congrés Marta Rosique i Maria Dantas.

El director de l’​Acampada Jove, ​Pau Morales​, ha volgut destacar la rellevància d’un festival que “va més enllà de la música” perquè ​“combina festa i compromís polític”​. En aquest sentit, Morales ha explicat que a l’Acampada Jove 2019 “​serà un espai de llibertat i feminisme que exigirà l’absolució dels presos i reivindicarà les més invisibilitzades, Carme Forcadell i Dolors Bassa”.

Per aquest motiu, ha afegit que des de l’organització del festival es fa “​una crida a canviar la història des del jovent, a organitzar-se, a implicar-se​. Perquè no només no podem aturar, sinó que ens pertoca organitzar la resposta juvenil que venci la repressió”.

Com cada any, l’acte polític central se celebrarà dissabte i comptarà amb la presència del President del Parlament, Roger Torrent, la diputada ​Raquel Sans​, el portaveu del Jovent Republicà, ​Pau Morales,​ la regidora de Manacor, ​Carme Gomila​ i l’alcalde de Montblanc, ​Pep Andreu.

Al llarg dels tres dies de festival també se celebraran ​tallers per la defensa de la cultura popular dels Països Catalans, es debatrà sobre el despoblament i la situació dels municipis amb pocs habitants, hi haurà una trobada amb organitzacions internacionals i es presentarà el llibre “Joventut i més enllà” de Jordi Sugranyes sobre festivals de música dels Països Catalans. A més de les actuacions de cultura popular que tindran lloc a dins del recinte de l’Acampada Jove i al centre de Montblanc.

Més Punts Liles a l’Acampada Jove

L’edició 2018, el festival va reforçar encara més la lluita contra ​les agressions masclistes amb un protocol que es va distribuiir a tots els acampats i acampades i un protocol específic pels artistes. D’aquesta manera, els acampats i acampades col·laboraran amb l’organització en detectar discriminacions i agilitzar l’actuació davant aquestes situacions.

Enguany, aquest protocol es consolida al festival creant nous ​Punts Liles d’atenció que es podran trobar dins la zona de concerts i a les zones d’acampada i que se sumen als ja existents a les barres i als accessos del festival.

En aquest sentit, tampoc hi faltarà el ​debat i la reflexió entorn de les violències masclistes​, lluita que Forcadell i Bassa tenen molt present. Divendres al matí hi haurà un taller no-mixte d’autodefensa
feminista​, divendres a la tarda tindrà lloc una ​xerrada sobre les dones en el món de la música ​i dissabte al matí un altre taller d’autodefensa però en aquest cas en clau digital.

L’Acampada Jove, el festival organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc per onzè any consecutiu a Montblanc el 18, 19 i 20 de juliol. Anteriorment, l’Acampada s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004).

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview