Entrades
0

Kènia Domènech: “Si algú té una alternativa millor, que vingui i que l’expliqui”

Aquesta tarda la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ha acollit l’acte polític central de la 25a edició de l’Acampada Jove, celebrada per primer cop al Penedès. La jornada ha pogut comptar amb Oriol Junqueras, president d’Esquerra Republicana, amb Arnaldo Otegi d’EH Bildu, amb Kènia Domènech, portaveu nacional del Jovent Republicà, i també Marta Castellví, regidora de Joventut de Sant Sadurní d’Anoia.

La portaveu nacional, Kènia Domènech, ha fet referència al procés d’alliberament nacional i s’ha mostrat crítica amb certs posicionaments independentistes: “Qui pensa que això ja està fet, s’equivoca”, ha afirmat. “Aquí hi ha molta feina per fer i el Jovent Republicà estem plenament disposats a fer-la tota”, ha explicat la portaveu de l’organització juvenil. En aquest sentit, s’ha fet seu el lema “l’única lluita que es perd és la que s’abandona” i ha constatat: “Si algú té una alternativa millor, que vingui i que l’expliqui”.

Kènia Domènech, portaveu nacional del Jovent Republicà

Per la seva banda, Oriol Junqueras, que ha tornat a l’Acampada Jove després de 5 anys d’absència a causa de la repressió, també ha posat en valor l’estratègia empresa per visualitzar el conflicte polític i ha volgut deixar clar que: “No ens deixarem intimidar per ningú. No ens hem deixat intimidar per aquells que ens han tancat a la presó i no ens deixarem intimidar per aquells que els fa mandra defensar els drets del nostre país a tot arreu”.

Junqueras, ha recordat que la seva és “l’organització amb més represaliats de la història” i ha afegit que “també som aquells que mai no s’han rendit i mai no abandonen”. Fent-ne una analogia, ha ressaltat: “Som el fruit de moltes derrotes i la llavor de totes les victòries”.

Arnaldo Otegi, que ha trepitjat per primer cop l’Acampada Jove, ha volgut enviar un missatge en aquest espai de trobada del jovent independentista dels Països Catalans: “Us van dir que amb estudis tindríeu un futur ple de certeses. I això no ha passat. Hi ha qui planteja la resignació i això és un greu error”. Per contra, Otegi ha proposat que les esquerres passin del “no passaran” al “no ens pararan” perquè “el que no decidim nosaltres, ho decideixen ells”.

Per últim, Marta Castellví, regidora de Joventut de Sant Sadurní d’Anoia i militant del Jovent Republicà, s’ha volgut mostrar molt agraïda de l’arribada de l’Acampada Jove a la població. Així mateix, ha fet un esment a la cultura com a “pilar fonamental de la nostra societat”.

25 edicions de festa, lluita i llibertat

L’acte polític també ha estat marcat per les 25 edicions de l’Acampada Jove, una cita especial que ha arribat finalment després de dues edicions posposades a causa de la pandèmia de la COVID-19. Kènia Domènech, que és també directora del festival, ha explicat que l’Acampada Jove “és aquell país on ens agradaria viure”, un territori que ha descrit com “un país de drets i llibertats on la repressió, el masclisme, el canvi climàtic o els abusos empresarials no hi tinguin cabuda”.

Aquest vespre l’Acampada Jove tancarà l’edició amb grups molt destacats del panorama musical dels Països Catalans com són el Pony Pisador, Xavi Sarrià, La Fúmiga, Auxil o Roba Estesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview