Entrades
0

VALORS

MOTOR DE LA NOVA MÚSICA EN CATALÀ

L’Acampada Jove és, en essència, un projecte cultural d’impuls i regeneració de la música en català. Situa l’escenari musical català al centre del consum cultural juvenil, i això és imprescindible per una llengua que volem viva en tots els àmbits de la nostra societat. Alhora, també impulsa el Música Jove, un concurs que vol donar a conèixer i posar en valor la música en català de grups emergents. Així doncs, posar a l’avantguarda la música en català, fer emergir nous talents, oferir una oferta musical procedent de tots els territoris dels Països Catalans i avançar en el que és un objectiu imprescindible com a societat igualitària que volem ser: la feminització dels escenaris, en totes les franges i formats. Aquest és el compromís del projecte cultural de l’Acampada Jove.

PROTOCOL FEMINISTA

L’Acampada Jove vol ser un espai de llibertat per a tot el jovent, també i especialment per a les dones i el col·lectiu LGTBI+. És per això que el festival compta amb un protocol feminista de diferents formats: un d’extens i amb pla d’actuació per l’organització, un dirigit als músics, que com a referents tenen molt a fer i ens han de poder ajudar a prevenir i sensibilitzar des de la seva posició privilegiada, i un dirigit al conjunt del públic, per saber on poden acudir si és necessari. Disposem també d’un Punt Lila visible obert en tot moment, i formem els membres de l’organització, que estan en coordinació amb els cossos d’emergències en tot moment. Comptant a més, amb l’adhesió del festival al protocol de seguretat contra les violències sexuals a través d’un conveni amb el Departament d’Interior.

COMPROMÍS AMB L’ENTORN I COMPROMESA ECOLÒGICAMENT

L’Acampada Jove assumim la responsabilitat de l’impacte ecològic del festival. S’impulsen tota mena de mesures per tal de reduir i minimitzar-lo: des de la recollida selectiva i la disposició de contenidors de reciclatge en tot el recinte del festival, la sensibilització per tots els mitjans, la cura en evitar la generació de residus innecessaris, i el repartiment gratuït de bosses de la brossa. Tanmateix, això no és suficient, i per això l’organització disposa d’un grup d’ecologisme per donar consells i exemples de bones pràctiques, oferint tiquets d’aigua o refresc als acampats que acreditin complir amb el reciclatge, i es prohibeix l’entrada de bosses de plàstic al festival. Així com també es du a terme una neteja final a càrrec de l’Acampada Jove de tot el recinte.

PROJECTE DEL JOVENT I PER A JOVES

L’Acampada Jove és un projecte creat, impulsat i que fan possible les Joventuts d’Esquerra Republicana, el Jovent Republicà. El festival político-musical més gran dels Països Catalans està organitzat per l’Associació Cultural Acampada Jove i el Jovent Republicà, i cada any el fan possible més de 500 joves militants de l’organització política de referència del jovent independentista. És un projecte construït de principi a final per joves i per a joves. És la gran diferència i la gran força de l’Acampada Jove. És el mateix jovent el que fa possible l’impossible cada any, sense el suport econòmic de cap gran productora al darrere.

AMB L’ACAMPADA CONSTRUÏM REPÚBLICA I LLIBERTAT

L’Acampada Jove és, per tant, un projecte cultural de referència, un model de festa en llibertat i on impera el bon rotllo, però és alhora un espai de lluita contra la repressió, per l’autodeterminació, la independència i els Països Catalans. No demanem a ningú d’on ve ni que pensa, però sí que és un espai de conscienciació, debat i reflexió a favor del contrast i la discussió d’idees, i que vol fer sentir la veu del jovent independentista. Som la generació que hem nascut per guanyar la República, i la derrota no és una opció.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview