Entrades
0

La Gossa Sorda i La Raíz s’afegeixen al cartell de l’Acampada Jove

Aquest migdia, l’organització de l’Acampada Jove ha donat a conèixer sis grups més que s’afegeixen al cartell del festival. Les sis noves incorporacions se sumen als anteriors avançaments que havia fet l’organització amb noms com Txarango i Els Amics de les Arts, que avui han protagonitzat l’acte de presentació.

En una roda de premsa al Centre Artesà Tradicionarius de Gràcia, a Barcelona, l’organització de l’Acampada Jove ha fet públic el cartell principal del festival que compta amb noms que retornen a l’Acampada com la Gossa Sorda que presentarà l’àlbum que té previst estrenar a finals de juny a la seva terra natal, Juantxo Skalari & la Rude Band que després de fer vibrar l’Acampada Jove a Arbúcies i Sant Celoni amb Skalariak tocarà per primer cop a Montblanc, o els ebrencs Pepet i Marieta que després d’uns anys tornaran a l’Acampada. Així mateix, també s’estrenaran diferents grups, com els valencians La Raíz, que portaran el seu Jilguero Tour a la capital de la Conca de Barberà, el trio de Sants Pira’ts Sound Sistema que faran ressonar la seva música plena de lluita i compromís, o Itaca Band, que havia participat ja fa anys al concurs de grups novells Música Jove.

Aquests sis grups s’afegeixen als dotze anunciats durant el mes d’abril i maig entre els que podem trobar Els Amics de les Arts, Txarango, Talco, Aspencat, Els Pets, Brams, Oques Grasses, Green Valley, Ebri Knight, Cybee, Bonobos i Kaoba. L’organització, però, ha anunciat que guarda algues sorpreses que farà públiques durant els propers dies.

Així mateix, aquest matí també s’han fet públics els espais del festival que comptarà amb la tradicional zona d’Acampada –espai Països Catalans-, l’escenari principal –espai Independència- i continua l’aposta de l’any passat per un segon escenari al recinte –Carpa Tio Canya-. La sempre complicitat entre l’Acampada i el municipi permetrà que un any més seguim gaudint de l’escenari de la plaça Major de Montblanc –espai la Plaça-, l’espai Socialisme situat a la piscina municipal i l’espai Llibertat, on es celebren les xerrades i debats polítics organitzats pel festival.

El director del festival, Gerard Gómez del Moral, ha destacat l’aposta de l’Acampada per grups emergents, combinats amb grups ja ben consolidats del panorama català. En aquest sentit, el cantant de Txarango, Alguer Miquel, ha agraït que l’any 2011 l’organització confiés amb ells, alhora que ha afirmat que “la primera Acampada on vam venir a tocar, després de ser part del públic en edicions anteriors, ens va fer creure més en el nostre projecte”. Miquel també ha volgut posar èmfasi en la vessant política del festival afirmant que “si a Catalunya estem com estem ara és també perquè molts joves hem passat per l’Acampada”. Per la seva banda, Dani Alegret, teclista i veu de Els Amics de les Arts ha posat èmfasi en el “magnífic record” que tenen de l’última vegada que van tocar al festival i de la “boníssima resposta del públic”. A més a més, Alegret ha afegit que és “increïble veure com s’organitza l’Acampada, gent jove fent pinya per fer-la realitat”.

L’Acampada Jove, el festival político-musical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya i l’Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc a Montblanc els propers 17, 18 i 19 de juliol. Aquesta serà la sisena edició consecutiva que se celebrarà a la capital de la Conca de Barberà. Anteriorment, l’Acampada s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004).

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview