Entrades
0

Construïm la República Catalana

El dissabte 19 l’Acampada Jove ha rebut al diputat d’Esquerra Republicana a Madrid, Joan Tardà. Ha celebrat una xerrada sobre la Construcció de la República Catalana juntament amb Gabriel Fernández de Catalunya Si i Socialisme Catalunya i Llibertat.

Tardà, ha afirmat que estem a punt de fer una revolució democràtica que ben bé no se sap com serà. Per això la República, segons el que ell pensa, haurà de tindre uns valors sustentats en el socialisme, perquè “Una societat no és lliure si no es reparteix la seva riquesa, per això haurem de socialitzar la república que volem” és així doncs com ha de ser la revolució segons Tardà, una revolució democràtica i social. També ha advertit que la qualitat de la democràcia a la nova república dependrà de la intensitat amb la que els ciutadans la facin néixer. Per això proposa que totes les esquerres vagin juntes, una esquerra hegemònica per a que la república estigui sustentada sobre l’esquerra progressista.

Al seu torn, Gabriel Fernández, nascut a Uruguai i actiu a Catalunya. Ha proposat fer de la república catalana un laboratori europeu, un projecte completament socialdemòcrata. Ha afirmat que se sent més proper a Esquerra Republicana i a les seves propostes de construcció de la República Catalana. També ha proposat una nova república que no cometi els errors anteriors sinó que n’aprengui, així doncs, ha demanat més democràcia directa: consultes a la població per decidir com gestionar casa seva.

Després s’ha obert un interessant debat entre els assistents i les ponències on s’han tocat temàtiques varies com la renda bàsica, Països Catalans, o bé que passaria si impedeixen la consulta, fet al qual ha respost “Si no ens la deixen fer, la farem”.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview