Entrades
0

Legalitzem el cànnabis?

Aquest matí, l’espai Llibertat ha acollit una xerrada sobre el consum del cànnabis i la ILP Rosa Verda que demana la legalització d’aquest producte. Històricament la societat catalana ha tingut un consum elevat de cànnabis i, paradoxalment, amb l’augment de la persecucció dels consumidors i productors de cànnabis durant els últims vint anys també ha augmentat el seu consum. Actualment, aproximadament un 10 o 15% de la societat consumeix cànnabis malgrat, en el sistema legal vigent, el consum personal està despenalitzat en canvi la seva distribució o cultiu estan durament perseguits.

Sovint drogues il·legals com el cànnabis són criminalitzades i serveixen com a explicació senzilla d’algunes mancances socials com per exemple el fracàs escolar que en realitat depen de factors socials i econòmics independents.

“El consum existeix i és innegable però la regulació pot ser molt millorable” explicava Oriol Canals, advocat especialista en cànnabis. Per millorar la distribució consumidors i productors s’ajunten en associacions creant un ferm teixit associatiu. La ILP Rosa Verda neix per millorar la regulació del cànnabis i per ara porta recollides 10.000, sota la premisa de que la regularització de la situació del cànnabis suposaria més control sanitari i de qualitat innexistent el mercat negre, els ponents de la xerrada d’aquest matí sobre la màteria han insistit en fer un consum responsable i regularitzat des de les associacions cannàbiques.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview