Entrades
0

L’Acampada Jove ret un homenatge a Al Tall

L’església montblanquina de Sant Francesc a acollit aquest migdia l’homenatge al grup valencià Al Tall després del acte polític que s’ha celebrat aquesta tarda. La nau central de l’esglesia s’ha omplert de gom a gom per assistir al homenatges que el festival ha retut al grup valencià que ha esdevingut un referent musical arreu dels Països Catalans.

En el marc de la celebració del vintè aniversari de l’Acampada Jove s’ha volgut retre un reconeixement especial a un dels grups que va acompanyar el naixement d’aquest projecte l’any 1996. Al Tall ha tingut un llarg recorregut musical des de la seva creació l’any 1975 caracteritzant-se la seva música pels sons tradicionals i la reivindicació de la música popular valenciana. Les seves lletres reivindicatives i compromeses han marcat moltes generacions igual que la seva actitud compromesa amb el món cultural dels Països Catalans. L’any 2013, després d’un recorregut de més de 30 anys, el conjunt valencià va deixar definitivament els escenaris.

Gerard Gómez del Moral, portaveu de les JERC, i Àlex Daudén, president de l’Associació Cultural de l’Acampada Jove, han estat els encarregats d’atorgar aquest premi a Vicent Torrent, membre original de la banda. Sota la mirada de centenars d’ulls Vicent Torrent ha rememorat el primer any que va assistir al festival. “Ens van cridar per actuar en un projecte que tot just començava i que no sabíem com anava a sortir” explicava l’ex-membre de Al Tall. En l’homenatge Vicent Torrent fa fet vibrar l’audiència amb cançons clàssiques del grup recordant a Miquel Grau, mort a Alacant l’any 1977, i la famosa Tio Canya. L’actuació, que ha acabat amb aquesta última cançó ha fet  alçar tots els espectadors que corejaven crits d’“independència”.

Després de l’homenatge els assistents han pogut gaudir del ritme de les Filomenes que han animat la sala amb cançons populars catalanes. Durant la seva actuació el grup ha rememorat cançons de dones compositores per reivindicar-ne l’obra.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview