Entrades
0

Europa es desmunta?

Els darrers anys, l’euroescepticisme ha anat augmentant i casos com la crisi dels refugiats o el referèndum pel Brexit han reiniciat el debat sobre la necessitat d’una Unió Europea. A l’Acampada, han assistit representants de joventuts de partits polítics europeus i d’esquerres i aquests han volgut compartir la seva visió sobre Europa dissabte al matí a l’espai Llibertat.

La xerrada ha començat amb la intervenció d’Elisabet Nebreda, assessora de l’Aliança Lliure Europea (ALE) al Parlament Europeu, que ha remarcat el dèficit democràtic de la Unió Europea. Segons Nebreda, «acostuma a primar més l’interès dels estats que els dels ciutadans europeus» i això es veu reflectit en les mateixes estructures, on el Parlament no pot proposar lleis i on el President de la Comissió Europea és elegit de forma indirecta.

A continuació els representants dels partits han donat la seva opinió sobre la Unió Europea, el Brexit i l’augment de l’extrema dreta. Entre ells, hi havia Sanca Veneta (del Veneto), Galiza Nova (de Galícia), Gazte Abetzaleak (del País Basc), Scottish National Party Youth (d’Escòcia) i Socialist People’s Party Youth (de Dinamarca). La majoria d’ells ha coincidit en fer una transformació democràtica de la Unió Europea i han considerat que fa falta coordinar-se, informar-se i participar per proposar una alternativa de govern. També hi ha hagut un debat sobre els motius del Brexit, on SNP ha afirmat que la campanya va estar marcada per una ideologia de dretes xenòfoba.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview