Entrades
0

Boikot en homenatge als brigadistes internacionals: “les idees mai moren”

Aquest matí l’Acampada Jove ha volgut fer un homenatge a les brigades internacionals que van venir a lluitar contra el feixisme durant la Guerra Civil per defensar la República.

Concretament s’ha projectat “Jarama” el videoclip, el curtmetratge i el making off produït pel grup de música Boikot. Aquests audiovisuals expliquen una de les batalles més cruentes de la Guerra Civil en què dels 8.000 voluntaris brigadistes, entre 800 i 1.200 van perdre la vida i 5.000 més van resultar ferits. Gràcies a ells es va aconseguir aturar el tercer assalt a Madrid i es va enfortir l’esperit de resistència republicà.

Després de la xerrada, els acampats i acampades han pogut conversar amb dos membres del grup madrileny Boikot, Alberto i Grass, que han explicat que l’objectiu d’aquestes peces era tocar la fibra i conscienciar de la mateixa manera que fan amb la música perquè “l’art serveix per poder transmetre missatge i compromís”.

Els audiovisuals se centren sobretot en les històries de més de 350 brigadistes irlandesos morts durant la Guerra Civil, molts d’ells intel·lectuals i artistes que si no hagués estat per l’alçament militar no s’hagués perdut tot el seu talent. Però com es diu al curtmetratge Jarama: les idees mai moren.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview