Entrades
0

Compte enrere pel referèndum i el procés constituent

Si aquest 1 d’octubre al principat de Catalunya el jovent independentista diem Sí a la República s’obrirà un procés constituent per determinar el model de país que volem. A l’Acampada han assistit representants de diverses entitats que estan treballant per l’alliberament nacional i social de Catalunya i han compartit la seva visió sobre el país que farem.

En una taula rodona celebrada a l’espai República, Marc Barbacil, representant d’Universitats per la República; Júlia Vernet, coordinadora de l’ANJI; David Hernández, coordinador d’Esquerres per la Independència i Oscar Riu, membre d’UGT Catalunya, han coincidit en què la independència i l’obertura d’un procés constituent de base és l’oportunitat que necessitem per aconseguir més drets i fer un país més just.

Barbacil ha volgut destacar que “calen unes universitats públiques adequades a les necessitats de la població, ben finançades i en català.” Al seu torn, Vernet ha afegit que s’ha de fer un Estat amb una “democràcia real enlloc d’una democràcia d’arrel franquista com l’espanyola.” Hernández ha volgut deixar clar que “s’ha treballar per l’hegemonia de les esquerres i aconseguir que no sigui un canvi de fronteres sinó un canvi social profund.” Finalment, Riu ha conclòs que “la classe treballadora no podem perdre l’oportunitat de construir un país més just”.

Cal un canvi que garanteixi més democràcia i permeti que es posin grans temes a debat com l’educació o el treball per tal que puguem viure dignament. Tot això, però, només serà possible amb la mobilització i organització del jovent, que hem de ser la primera espurna que encengui la flama per paralitzar el país en cas que fos necessari.

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview