Entrades
0

L’Acampada Jove obre les portes celebrant una dècada a Montblanc

El festival político-musical de referència dels Països Catalans  inaugura una edició de resistència, lluita i llibertat

A les dotze del migdia, l’Acampada Jove ha obert les portes de la que serà la seva 23a edició. El festival, que compta amb 60.000 metres quadrats, acollirà durant els propers tres dies les actuacions d’una trentena de bandes musicals com La Raíz, Txarango o Talco, que conviuran amb xerrades, tallers, actuacions de cultura popular i altres activitats.

El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha valorat l’inici del festival i ha afirmat: “afrontem una nova edició de l’Acampada Jove amb molta i il·lusió i ganes”. “Avui celebrem una dècada a la capital de la Conca de Barberà i aquesta, serà, sens dubte, l’edició més montblanquina”, ha destacat el director.

La 23a edició que afronta l’organització ve marcada per la situació d’excepcionalitat que viu el país. En aquest sentit, Morales ha afirmat que “l’Acampada Jove 2018 serà més reivindicativa que mai perquè tal i com els presos demanen ‘no ens ploreu, reivindiqueu-nos’”.

És per aquest motiu, que l’edició d’enguany porta per lema ‘resistència, llluita i llibertat’ en relació a la necessitat d’organitzar-se per combatre les vulneracions de drets que s’estan vivint al nostre país i per recordar totes les persones que estan sent perseguides. Per això,  també s’ha habilitat una exposició dins el nou espai República en homenatge als presos polítics i exiliats, on els acampats i acampades podran enviar-los cartes. A més a més, tota la decoració del festival, com pancartes i lones recordarà als assistents l’existència de presos polítics. Alhora, el festival col·laborarà amb l’Associació Catalana pels Drets Civils donant-los els ingressos recaptats amb la venda de gots per als presos i preses polítiques.

L’Acampada Jove, el festival político-musical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya i l’Associació Cultural Acampada Jove, s’allargarà fins al diumenge a les 12 del migdia. Aquesta és la desena edició consecutiva que té lloc a Montblanc, anteriorment, l’Acampada s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004).

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview