Entrades
0

La Raíz s’acomiada de l’Acampada Jove amb un concert multitudinari

Milers de joves s’apleguen a Montblanc per gaudir del grup que deixa els escenaris indefinidament

L’Acampada Jove ha celebrat la primera nit de la vint-i-tresena edició amb un èxit absolut que s’ha vist especialment reflectit en l’actuació de La Raíz.

El primer concert d’aquesta edició de l’Acampada Jove ha estat a càrrec de Suu, que ha estrenat el nou escenari per a cantautors del festival. Al vespre ha arribat el torn dels grups emmergents a la carpa Tio Canya amb el mestissatge festiu de Porto Bello i el grup de hip-hop de Senyor Oca.

La festa ha continuat a l’espai Independència amb Setrill, guanyadors del concurs de grups novells Música Jove 2017. Acte seguit, La Raíz, gran protagonista de la nit, ha revolucionat el festival amb el seu retorn. Milers de joves s’han conglomerat per acomiadar-se d’ells abans de l’aturada indefinida que tenen prevista a final de la gira. La nit ha continuat de la mà de Txarango que ha fet bategar el cor de tot el públic de l’Acampada Jove. Els ontinyentins Auxili els han seguit presentat el seu darrer disc “Tresors” amb cançons compromeses amb la lluita dels drets i les llibertats. Finalment i per tancar l’escenari principal, Tremenda Jauría ha seduït al públic amb el seu feminisme combatiu. La primera nit de festa ha acabat amb Dj OGT que ha fet ballar al públic fins veure sortir el sol.

El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha valorat aquest primer dia de festival destacant que “després de vint-i-tres edicions i deu anys a Montblanc, l’Acampada segueix amb la mateixa essència de sempre i més consolidada que mai tal i com demostra l’èxit de públic i d’ambient que hem viscut avui”.

Divendres el festival seguirà amb les actuacions de Els Catarres, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera i Ebri Knight, entre d’altres. Durant el dia, se celebraran actuacions de cultura popular i xerrades i tallers a l’entorn de la lluita contra la violència masclista i el combat contra la repressió. Al vespre, diversos familiars de presos polítics i exiliats protagonitzaran un acte de denúncia davant la regressió de drets i llibertats.

L’Acampada Jove, el festival político-musical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya i l’Associació Cultural Acampada Jove, s’allargarà fins al diumenge a les 12 del migdia. Aquesta és la desena edició consecutiva que té lloc a Montblanc, anteriorment, l’Acampada s’ha celebrat a Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004).

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview