Entrades
0

L’Acampada Jove impulsa un punt de salut i millora els protocols feministes i ecologistes

  • L’organització ha donat a conèixer les intervencions en salut i l’ampliació dels protocols feminista i ecologista del festival. 
  • El festival se celebrarà el 14, 15 i 16 de juliol per primera vegada a Sant Sadurní d’Anoia. 

L’Acampada Jove torna el 14, 15 i 16 de juliol i, per primer cop, incorpora un punt  fix de salut, tant a l’Espai Llibertat com a la zona de concerts, i un punt de salut mental a càrrec d’una entitat especialitzada en el tema. En aquest espai s’oferirà material de salut a tots els acampats i acampades com preservatius, taps per les orelles o proves d’alcoholèmia, així com material informatiu sobre la prevenció en el consum de substàncies. 

En col·laboració amb Som Nit de la Creu Roja també hi haurà una intervenció itinerant amb dinàmiques de reducció de riscos i danys per a la salut en els diferents espais del festival. Paral·lelament, com en les edicions anteriors, hi haurà carpes sanitàries d’infermeria tant a la zona d’acampada com a la zona de concerts per atendre problemàtiques de salut dels i les assistents. 

A més, tothom tindrà a la seva disposició aigua fresca i propostes de begudes sense alcohol a les barres, el personal de les quals estarà format en la dispensació responsable de begudes alcohòliques. Des de l’organització destaquen que el festival és candidat a obtenir el distintiu Q de Festa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que reconeix aquells espais de música i ball que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat.

Reforç dels protocols feministes i ecologistes

L’Acampada Jove fa un pas més en el seu compromís feminista i de tolerància zero envers les violències masclistes i LGTBIfòbiques i actualitza els seus protocols. Des de l’organització, defensen un model d’oci alternatiu i un espai on tothom se senti còmode i segur. 

Hi haurà tres punts liles fixes, persones itinerants formades i el protocol serà extensiu en tots els àmbits del festival, des de l’organització i el públic, com també els artistes. L’objectiu és donar a conèixer com detectar una agressió masclista o LGTBIfòbica i com actuar en cada cas.

Finalment, des del punt de vista ecologista, l’organització del festival ha anunciat noves mesures per reduir l’impacte mediambiental i millorar la gestió de residus. Algunes d’aquestes iniciatives són la prohibició de foc en tot el recinte del festival i ha explicat que es facilitaran bosses per la recollida selectiva i que, per cada bossa ben fraccionada, se segellarà una targeta que es podrà canviar per una cervesa, aigua o un refresc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview