Entrades
0

L’internacionalisme i el feminisme, eixos principals de la primera jornada de l’Acampada Jove 2022

  • “25 acampades petant-ho” és el lema escollit per la 25a edició de l’Acampada Jove, celebrada per primer cop a Sant Sadurní d’Anoia. 
  • La tarda ha començat amb les primeres xerrades del festival político-musical, que s’han centrat en la lluita internacionalista i en el combat del masclisme a través de la música. 

Aquest dijous 14 de juliol de 2022 ha començat la 25a edició de l’Acampada Jove, el festival més compromès dels Països Catalans. La jornada ha començat amb l’obertura de portes i, un cop el públic ha accedit a la zona d’acampada, ha pogut gaudir de diverses activitats esportives: ping-pong, vòlei i slackline. 

Per altra banda, també s’han realitzat dues xerrades. La primera, titulada Combatem el feixisme des de l’internacionalisme! ha comptat amb la participació d’Oriol Puig, membre de Sàhara Dempeus, que ha destacat la importància de continuar teixint aliances a nivell internacional per a assolir els processos d’alliberament nacional. Tanmateix, ha posat de manifest la responsabilitat del PSOE en el conflicte sahrauí: “El Partit Socialista és el culpable que l’Estat Espanyol perpetuï el conflicte sahrauí, un Estat que assassina a les seves fronteres”.  També ha intervingut John McGrady, militant d’Ógra Shinn Féin, que ha explicat la situació actual d’Irlanda i la necessitat de construir països justos, socials i republicans. 

La segona, que portava per títol Parlem del masclisme al món de la música, ha anat a càrrec de Júlia Serrasolsas i Andrea Puig de Ginestà,  Joana Subirats i Maria Riba d’Alérgicas al Polen i Jenn Díaz, diputada del Parlament de Catalunya. Les artistes han conversat sobre feminisme i música, aprofitant per a reivindicar la importància de tenir referents femenines dalt dels escenaris, denunciar la infantilització que pateixen per ser dones joves i destacar la necessitat que les dones ocupin espais de poder en l’organització de festival.

La jornada acabarà amb 12 hores de concerts, amb les actuacions de El Ventilador, Alérgicas al Polen, Ginestà, La Pegatina, Huntza, Lildami, The Tyets i DJ Trapella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

COMPRAR ENTRADES
Cart Overview