La defensa del català, l’eix principal de la primera jornada de l’Acampada Jove 2023

13/07/2023
  • “Estima la música, combat el feixisme”  és el lema escollit per la 26a edició de l’Acampada Jove, celebrada per segon cop a Sant Sadurní d’Anoia. 
  • La jornada ha començat amb les primeres xerrades del festival, que s’han centrat en la lluita per la promoció de la llengua catalana.

Aquest dijous 13 de juliol de 2023 ha començat la 26a edició de l’Acampada Jove, el festival més compromès dels Països Catalans. La jornada ha començat amb l’obertura de portes i, un cop el públic ha accedit a la zona d’acampada, ha pogut gaudir de diverses activitats i xerrades: un torneig de jocs de taula en català juntament amb la Federació Internacional de Scrabble en Català , una xerrada sobre la força del català a les xarxes socials i un taller de sardanes.

La xerrada, titulada « El català a les xarxes socials » ha comptat amb la participació de Gal·la Castelltort, en Biel Cursach, Albert Pagà, Marta Meneu “deparkineo” i GamesportsElectrònics. El debat ha estat moderat per en Biel Cursach, cap de llista del Jovent Republicà a les eleccions espanyoles del 23-J. Cursach ha donat la benvinguda i ha fet les primeres preguntes als participants. La Marta Meneu, de Deparkineo destaca que: “Fer contingut en català m’ha obert moltes portes, perquè et diferencia. He trobat feina gràcies a això”. El Marc de Gamesports Electrònics explica que es va implicar en la retransmissió videojocs en català després de la pandèmia: “Igual que hi ha hagut en Puyal al futbol i a la ràdio, per què no hi pot haver retransmissors de videojocs en català?”. Finalment, la creadora de continguts Gal·la Castelltort ha assenyalat que: “crear contingut en català sempre t’aportarà coses bones, també et permetrà conèixer molta gent”.

A la tarda s’ha realitzat un taller de sardanes per aprendre els passos bàsics per ballar el Coti x Coti durant el concert de The Tyets. L’activitat ha comptat amb la participació de La Colla Maig, colla sardanista de Sant Andreu, i la Confederació Sardanista de Catalunya. 

La jornada acabarà amb 12 hores de concerts, amb les actuacions d’Oxigen, Maio, La Mushkaa, Scorpio, The Tyets, Lildami, Santa Salut, Flashy Ice Cream i PD Candela.