La música urbana inunda la primera nit de l’Acampada Jove

14/07/2023

The Tyets, Mushkaa i Lildami celebren concerts multitudinaris en la 26a edició de l’Acampada Jove.

Avui, l’Acampada Jove ha obert les portes de la seva 26a edició que se celebra el 13, 14 i 15 de juliol a Sant Sadurní d’Anoia. El primer dia de festival ha estat protagonitzat per les actuacions de The Tyets, Mushkaa, Lildami, Flashy Ice Cream, Santa Salut, Scorpio, Maio, Oxigen i PD Candela.

L’espai República s’ha inaugurat amb l’actuació dels guanyadors del Música Jove 2022, el concurs de grups novells organitzat pel festival, Oxigen. Al vespre, Maio ha trepitjat per primer cop l’Acampada Jove per fer ballar i gaudir a tots els assistents amb cançons el seu darrer àlbum Des dels marges. També, Mushkaa s’ha estrenat en el festival amb un dels concerts més multitudinaris de la nit.

L’exconcursant d’Eufòria, Scorpio, ha obert avui l’escenari Independència amb el seu estil tan peculiar i la seva personalitat tant “trappy” tal com ella es defineix. A l’escenari, l’organització del festival a desplegat una pancarta sota el lema “omplim els carrers de feminisme”, reivindicant la lluita davant l’auge de la dreta i l’extrema dreta.

Tot seguit el grup del Maresme i revelació, The Tyets, ha deleitat un públic completament entregat en tot moment amb les seves cançons  d’Èpic Solete. Tot seguit, Lildami ha revolucionant tots els acampats i acampades amb el seu nou disc, Dummy.

La nit ha seguit amb els raps reivindicatius de Santa Salut, que han fet vibra a tots els acampats. Un altre grup que s’ha estrenat en el festival és Flashy Ice Cream, que arriben per crear una gran revolució amb les seves cançons i amb les seves lletres. PD Candela han tancat les actuacions del dijous nit amb un repertori molt divers d’estils i de cançons. 

Durant el dia, a la zona d’acampada s’han celebrat jocs de taula, un taller de sardanes amb Colla Maig, així com la xerrada el català a les xarxes amb Gal·la Castelltort, en Biel Cursach, Albert Pagà, Marta Meneu “deparkineo” i GamesportsElectrònics. Demà, segona nit del festival, Sant Sadurní d’Anoia acollirà les actuacions de Sexenni, Julieta, la Fúmiga, Triquell, Figa Flawas, Sara Roy, Habla de Mí en Presente i Lo Puto Cat.