L’Acampada Jove 2023 obra les portes l’edició més antifexista i reivindicativa

13/07/2023
El festival més compromés dels Països Catalans inaugura una nova edició sota el lema “Estima la música, combat el feixisme” .
La 26a edició de l’Acampada Jove ofereix un gran ventall de xerrades i tallers de temes d’actualitat com l’antifeixisme o el català.

Aquest matí, l’Acampada Jove ha obert les portes de la que serà la seva 26a edició. El festival acollirà durant els propers tres dies les actuacions de més d’una trentena de bandes musicals com Els Amics de les Arts, The Tyets o Mushkaa. A més, d’una àmplia oferta de xerrades, tallers, actuacions de cultura popular, esports i entre moltes altres activitats.

El director de l’Acampada Jove, Pol Baldomà ha valorat l’inici del festival i ha afirmat que “afrontem la 26a edició de l’Acampada Jove amb molta festa, lluita i reivindicació per segon any consecutiu a Sant Sadurní d’Anoia”. “A més, celebrem aquesta edició en un moment on l’extrema dreta s’obre camí en els Països Catalans. Tenim la responsabilitat d’aturar-la i construir un bastió de resistència i de llibertat”, ha destacat el director.

En aquest sentit, Baldomà ha afirmat que “l’Acampada Jove és un punt de trobada on els i les joves poden viure en llibertat, on poder expressar-se amb la nostra llengua i viure la música dels grups més destacats dels Països Catalans”.

El festival autogestionat per les Joventuts d’Esquerra Republicana porta per lema ‘estima la música, combat el feixisme’ amb l’objectiu d’organitzar-se i implicar-se per crear una resposta que venci l’extrema dreta als Països Catalans i la censura que estem vivint en el món cultural i en els drets dels i les joves.

L’Acampada Jove, el festival organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc per segon any consecutiu a Sant Sadurní d’Anoia el 13, 14 i 15 de juliol. Anteriorment, l’Acampada s’ha celebrat a Montblanc, (2009-2019), Sant Celoni (2005 – 2008) i Arbúcies (1996 – 2004).